Støttet af:
 

VIDEO: Hold Hjernen i Swing

Vibeke Lykkegard og Henrik Brücker Larsen, begge 68 år, har byttet deres aktive arbejdsliv ud med tilværelsen som aktive pensionister. Begge har de deltaget i Hold Hjernen Frisk i Furesø kommune, hvor de blandt andet blev kastet ud i danseundervisning.

”Jeg har danset som ung, så det synes jeg var rigtig, rigtig sjovt. Vi lærte vals først, og så lærte vi noget cha-cha-cha og noget mere avanceret. Vi nåede aldrig op på det helt vildt avancerede niveau, men det var jo også bare lige en introduktion. Men det var nok til, at jeg fik blod på tanden og tænkte: ’Det kan godt være, jeg lige skal ned i det studie på et andet tidspunkt og lære noget mere om det’. Det har endda bevirket, at jeg er begyndt at lave nogle af dansetrinene med min mand derhjemme. Det har vi stor fornøjelse af” siger Vibeke Lykkegard om forløbet.

Også Henrik har været begejstret for forløbet og har efter han har været med i Hold Hjernen Frisk fået endnu mere fokus på det sociale aspekt: ”Jeg kan godt lide at være sammen med mennesker og vil i fremtiden nok prøve at få lidt flere mennesker, der kan forpligte mig til at lave ting, der er godt for mig.”

At få meldt sig til dans er ifølge hjerneforsker og læge Ellen Garde en glimrende måde at holde hjernen frisk:  Vibeke og Henrik gør det helt rigtige for at styrke hjernen. Dansen udfordrer mange områder i hjernen, så det sikrer, at deres hjernenetværk både udvikles og holdes ved lige. Men musikken i sig selv stimulerer også hjernen, giver glæde og motivation. Og så er det jo en fantastisk måde at være sammen på” udtaler hun.

2018-07-05T16:03:01+00:00 Categories: Gode råd, Hjernen, Music, Videos|